Wethouder Hoesen opent samen met vrijwilligster Giang Nguyen het Muntendammer IDO.
Wethouder Hoesen opent samen met vrijwilligster Giang Nguyen het Muntendammer IDO.

IDO geopend in Bibliotheek Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM – In de bibliotheek in Muntendam, gevestigd in het MAC, is woensdagmorgen een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend. Het informatiepunt is op maandag en woensdag open van 10.00 tot 12.00 uur.

De opening werd verricht door wethouder Annemiek Hoesen. Zij is blij met het punt in de Muntendammer bibliotheek: ,,Er is veel vraag naar hulp met digitaal verkeer en online communicatie met de overheid en ook mooi dat het nu in Muntendam is, het tweede dorp qua grootte in de gemeente Midden-Groningen’’, aldus Hoesen. De medewerkers van het informatiepunt zijn getraind door Kwartier Zorg en Welzijn, waar ze ook laptops van kunnen gebruiken.

Vooral ouderen blijken behoefte te hebben aan hulp bij het digitaal omgaan met de overheid, zoals bij aanvragen, belastingformulieren invullen, AOW, en dergelijke. Maar ook jongere inwoners is deze behoefte aanwezig. En de informatiepunten in de bibliotheek weten ze ook steeds beter te vinden. Het informatiepunt bevindt zich nu in zowel de bibliotheek in Hoogezand als Muntendam. In Hoogezand loopt het IDO zelfs zo goed dat men daar nu twee keer per week terecht kan, op dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.