Afbeelding

Sible de Blaauw geeft Preek van de Leek in Kolham

Algemeen

KOLHAM - Professor doctor Sible de Blaauw geeft tijdens een kerkdienst in de kerk van Kolham op zondag 12 mei een Preek van de Leek. De Blaauw geeft een preek over een gedeelte uit de Bijbel: het verhaal van de bruiloft in Kana. 

Sible de Blaauw is emeritus hoogleraar Vroegchristelijke kunst en architectuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en woont in Slochteren. De Blaauw wil als kunsthistoricus en katholiek de rol van Maria extra uitlichten in de overdenking. Dit is ook met het oog op Moederdag, die deze dag in vele families wordt gevierd. In de katholieke traditie staat Maria, als moeder van Jezus, op een voetstuk, maar de protestantse traditie kent die positie niet aan Maria toe. Het concept Preek van de Leek probeert kerk en samenleving dichter bij elkaar te brengen. 

De dienst zal muzikaal worden omlijst door muziek en liederen die mede door Sible de Blaauw zijn uitgekozen. Organist Mariska Rozema, dwarsfluitiste Heleen Fey en fluitist/hoboïst Arjan van Eerden hebben hun medewerking toegezegd. De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Hoofdweg 44 in Kolham. Deze kerk is sinds 2020 eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken en het beheer van activiteiten in de kerk is in handen van de plaatselijke commissie KIEK.