Afbeelding

Burgemeester sluit woning met hennepkwekerij in Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen heeft vrijdag een woning aan de Slochterstraat in Sappemeer voor drie maanden gesloten wegens de vondst van een hennepkwekerij.

De politie trof al in december een in werking zijnde hennepkwekerij  in de woning aan met acht planten, 806 gram aan hennepgerelateerde producten en attributen die nodig zijn voor de kweek van hennep en een ruimte met 272 met aarde gevulde bakken die mogelijk eerder ontruimd was. De woning is verzegeld en er is een bord geplaatst waarmee duidelijk wordt gemaakt dat het pand gesloten is omdat er drugs werd geproduceerd. 

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Hennepteelt leidt vaak tot overlast en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de betrokkenen, maar ook voor de straat en de wijk. Wij accepteren dit niet. Door de woning tijdelijk te sluiten willen we de link die het pand heeft met drugscriminaliteit verbreken. We laten er ook mee zien dat we productie van en handel in drugs in Midden-Groningen niet tolereren.’’ Het sluiten van panden waarin drugs van meer dan gebruikershoeveelheid worden geproduceerd en verhandeld, is onderdeel van het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen. 

Voor meldingen over criminaliteit kunnen inwoners contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.