Afbeelding

PvdA-Statenfractie op bezoek in Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND - De Groningse PvdA-Statenfractie heeft dinsdag in het kader van een ronde langs lokale gemeenteraadsfracties een werkbezoek aan de PvdA-fractie van Midden-Groningen.

,,Natuurlijk hebben we al een goede band met de verschillende afdelingen’’, geeft provinciaal fractievoorzitter Pascal Roemers aan. ,,We zitten in verschillende groepsapps met elkaar en op onderwerpen is er vaak contact tussen woordvoerders vanuit de Staten- en gemeenteraadsfractie. Desalniettemin willen we graag de banden met de verschillende afdelingen nog beter aanhalen en daarom gaan we de komende maanden alle afdelingen bezoeken.’’

Dat gebeurt ook in het kader van de grote opgaven waar onze provincie voor staat. De PvdA-Statenfractie vindt het belangrijk om te weten wat er in de verschillende afdelingen speelt en wat de inwoners van de gemeenten bezig houdt: wat zijn hun zorgen en hoe kunnen de Provinciale Staten eventueel een rol spelen in het verlichten van die zorgen? Tijdens het werkbezoek in Hoogezand werd onder meer gesproken over armoedebestrijding, de woningnood en openbaar vervoer.

De volgende afdeling die bezocht gaat worden is de gemeente Oldambt. Eerder dit jaar werd al een werkbezoek afgelegd aan de fracties in de gemeenten Eemsdelta, Westerwolde en het Hogeland. Op deze manier bezoekt de PvdA-Statenfractie iedere maand een andere gemeente.