Afbeelding

Oranjemarkt in Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - Stichting Evenementen Hoogezand-Sappemeer is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de traditionele Oranjemarkt, die op zaterdag 27 april (Koningsdag) wordt georganiseerd in Sappemeer. 

Ook tijdens de 31e editie is er een grote diversiteit aan standhouders, dans en muziek op diverse podia en sfeervolle terrassen. Een kleintje kermis met een nostalgische zweefmolen en vele andere attracties ontbreken niet, net als de kinderrommelmarkt bij de Aldi en Jumbo waar kinderen hun spullen kunnen verkopen, al dan niet onder begeleiding van hun ouders/verzorgers. ,,De regels zijn gelijk gebleven: alleen verkoop van tweedehands spullen, geen handels- en of etenswaren of drinken’’, zegt marktmeester Bob Zuidersma. 

Voor de volwassenen is er op het weekmarktterrein een vrijmarkt. ,,Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de kindermarkt.’’ Aanmelden kan op 27 april vanaf 7.00 uur bij de leden van de scouting, die de kooplieden een plek toewijzen (vol is vol). Het Nationaal Bus Museum zorgt weer voor gratis vervoer van de parkeerplaats naar de markt. De locatie van de parkeerplaats is gewijzigd: dat kan nu gratis op het terrein van Nijburg Industry aan De Vosholen 116 in Sappemeer. 

Meer informatie is te vinden op www.oranjemarkt.com onder het kopje ‘Bezoekersinfo’.