De wijkagent legt de leerlingen in Muntendam uit hoe ze hun mediawijsheid en cyberweerbaarheid kunnen vergroten.
De wijkagent legt de leerlingen in Muntendam uit hoe ze hun mediawijsheid en cyberweerbaarheid kunnen vergroten.

Midden-Groningen zoekt slimme Junior Cyber Agents

Algemeen

HOOGEZAND – Slimme jeugdigen in de gemeente Midden-Groningen moeten anderen kunnen helpen veilig met internet om te gaan en oplettend zijn hoe valstrikken te ontlopen. Daarom is maandagmiddag het startsein gegeven voor een zoektocht naar Junior Cyber Agents.

Al gamend leren online gevaar te herkennen en te voorkomen, dat doet de gemeente Midden-Groningen met HackShield. Deze game leert kinderen spelenderwijs over hacken, datalekken en veilig internetten. Cybercriminaliteit is een groeiend probleem en daarom is de gemeente op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Zo kunnen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beschermen tegen online gevaar. 

Maandagmiddag lanceerde burgemeester Adriaan Hoogendoorn de game HackShield bij groep 8 van de openbare basisschool Menterhorn in Muntendam. Met HackShield zet Midden-Groningen in op het vergroten van mediawijsheid en cyberweerbaarheid. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn, wijkagent Mark Hopman en kinderburgemeester Belinay roepen in een videoboodschap kinderen in de gemeente op om het spel te spelen en Junior Cyber Agent te worden. Het filmpje is maandag voor het eerst getoond bij de lancering op de Muntendammer basisschool. De beste Cyber Agents uit Midden-Groningen worden op 18 juni gehuldigd en kunnen leuke prijzen winnen. 

HackShield is online te spelen op www.joinhackshield.nl of via de app voor smartphone en tablet. Meer informatie hierover is te vinden op https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/midden-groningen.