De Wolthuiswerf in Sappemeer start het zomerseizoen met een expositie van maritieme foto's. (eigen foto)
De Wolthuiswerf in Sappemeer start het zomerseizoen met een expositie van maritieme foto's. (eigen foto)

Historische Scheepswerf Wolthuis opent zomerseizoen

Algemeen

SAPPEMEER - De Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer opent op zaterdag 13 april het zomerseizoen met een expositie van maritieme foto’s, gemaakt door leden van de Amateur Fotografen Vereniging Veendam. 

De expositie wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen. Op de werf zijn van 10.30 tot 17.00 uur demonstraties te zien met de meer dan 100 jaar oude scheepsbouwmachines, de smid is druk bezig en de bezoekers mogen proberen gloeiende klinken plat te slaan. In de haven van Sappemeer, tegenover de werf, ligt raderboot De Jonge Wachter onder stoom en hebben bezoekers de gelegenheid om een rondvaart over het Winschoterdiep te maken. Ook het ‘werfkoor’, piratenkoor Voorwaarts-Voorwaarts, ontbreekt niet en zal enkele spetterende optredens verzorgen. 

Moe en hongerig geworden kan men in het Bezoekerscentrum van de werf genieten van een heerlijk Captain’s Dinner en/of de befaamde Wolthuis-gehaktbal. De werf is daarnaast deelnemer aan de fietsroute Rondje Midden-Groningen, die ook weer begint op 13 april.

De expositie is te bezichtigen tot en met de Open Monumentendag op zaterdag 14 september.