De Wolthuiswerf in Sappemeer, waar het Schipperscafé maandelijks plaatsvindt. (eigen foto)
De Wolthuiswerf in Sappemeer, waar het Schipperscafé maandelijks plaatsvindt. (eigen foto)

Schipperscafé op Wolthuiswerf

Algemeen

SAPPEMEER - Stichting Historische Scheepswerf Hoogezand-Sappemeer is een jaar geleden begonnen met het organiseren van een maandelijks Schipperscafé op de scheepswerf Wolthuis in Sappemeer. 

Het streven was om personen met belangstelling voor scheepsbouw en scheepvaart een gezellige middag te bieden. Het vermoeden dat daar behoefte aan zou zijn werd volkomen bewaarheid. Vanaf het begin is het Bezoekerscentrum vrijwel volledig bezet geweest met een enthousiaste en gevarieerde groep aanwezigen. Naast een groot aantal stamgasten kunnen bovendien iedere keer weer nieuwe gezichten worden verwelkomd. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt een diapresentatie gegeven over een maritiem onderwerp, zoals de ervaringen van zeevarenden met hun mooie verhalen, de bouw en voortstuwing van moderne schepen, cruises op zee en op de binnenwateren. Ook voor toekomstige edities van het Schipperscafé zijn er al weer interessante sprekers geboekt, met lezingen over onder meer de KNRM, de zeesleper Holland en een zeilreis rond de wereld. 

Het eerstvolgende Schipperscafé is op vrijdag 25 augustus, met een presentatie over de bijna 200 jaar oude Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Bezoekers zijn vanaf 14.30 uur welkom, de toegang is gratis.