Belinay Babuscu krijgt van sportcoach Esmé Menega het eerste pleinspelenboekje aangeboden.
Belinay Babuscu krijgt van sportcoach Esmé Menega het eerste pleinspelenboekje aangeboden.

‘Pleinspelen’ uitgereikt op scholen in Siddeburen

Algemeen

SIDDEBUREN - Op het schoolplein van de beide basisscholen aan de Kugelslaan in Siddeburen is vrijdagmiddag het boekje ‘Pleinspelen’ aan de leerlingen uitgereikt. Alle scholen in Midden-Groningen krijgen een exemplaar.

Het eerste exemplaar is door sportcoach Esmé Mennega van Sport en Bewegen Midden-Groningen aangeboden aan kinderburgemeester Belinay Babuscu. In Siddeburen, waar vanavond het sportgala plaatsvindt, is ook alvast aandacht besteed aan de jongere kinderen, die, zo is algemeen bekend, meer zouden moeten bewegen. In dit boek staan leuke spelletjes en activiteiten die gespeeld kunnen worden op het schoolplein. 

Bij de presentatie hebben de leerlingen van De Springplank en De Zonnewijzer onder begeleiding van leden van de Raad van de Toekomst en enkele sportcoaches enkele spelletjes gespeeld. Dat sluit ook goed aan op het thema ‘Sport en Bewegen’, waar de kinderraad van Midden-Groningen zich dit jaar voor inzet. Het boekje zal op alle basisscholen in de gemeente worden aangeboden, waardoor de kinderen van alle scholen kenis kunnen maken met een divers scala aan pleinspelen.