Het kunstwerk HS dat zestien jaar beeldbepalend is geweest voor de Kerkstraat, maar nu aanzienlijk in verval is geraakt.
Het kunstwerk HS dat zestien jaar beeldbepalend is geweest voor de Kerkstraat, maar nu aanzienlijk in verval is geraakt.

Beeldbepalend kunstwerk in Kerkstraat wordt verwijderd

Algemeen

HOOGEZAND – Het door het kunstenaarsduo LaSalle in 2008 ontworpen en geplaatst kunstwerk ‘HS’ in de Kerkstraat op de hoek met de Burgemeester Van Royenstraat in Hoogezand, wordt gesloopt. Volgens de gemeente raakt het kunstwerk in verval.

Het kunstwerk, refererend aan de historie van de gemeente Hoogezand-Sappemeer met symbolen van handel, scheepvaart en nijverheid en in de vorm van het toenmalige logo van die gemeente, is volgens wethouder Annemiek Hoesen, al enige jaren in verval. Daarom wordt het kunstwerk nu na overleg met de kunstenaars door het besluit van de gemeente Midden-Groningen verwijderd. Mogelijk zullen enkele delen van het kunstwerk worden ‘hergebruikt’.

Omwonenden worden per brief geïnformeerd over de verwijdering van het kunstwerk en betrokken bij een eventuele nieuwe invulling van dat gebied. Wat er voor in de plaats komt is nog niet bekend. Er wordt al gedacht aan bomen met en groen en mogelijk een kleiner kunstwerk(je) daar tussen. Ook daar zullen volgens burgemeester en wethouders omwonenden bij worden betrokken. Ook de stenen golven, verwijzend naar de scheepvaarthistorie van Hoogezand, zullen worden verwijderd en de grond wordt weer geëgaliseerd.