Afbeelding

Welke school maakt het mooiste kunstkrijtwerk?

Algemeen

HOOGEZAND - Wie maakt met krijt het mooiste kunstwerk? Scholen in de gemeente Midden-Groningen strijden tijdens de Kielzog Scholen Challenge om de Gouden Beker. 

De samenwerking tussen onderwijs en cultuur is uniek in Midden-Groningen. Bijna alle scholen werken samen met het Kielzog en brengen zo leerlingen in aanraking met kunst en muziek. Dit schooljaar start het Kielzog met een cultuurwedstrijd voor de dertig scholen in de gemeente: de Kielzog Scholen Challenge. De opdracht: ‘Maak samen het meest verrassende krijtkunstwerk’. In de eerste schoolweken is samenwerken en elkaar leren kennen extra belangrijk. 

Het Kielzog organiseert deze wedstrijd waarin leerlingen samen werken aan een groter doel: heel Midden-Groningen omver blazen met het mooiste, grootste of meest indrukwekkende krijtkunstwerk. De dertig scholen strijden om de roem en de gouden wisselbeker. Inzendingen kunnen tot 1 oktober verstuurd worden naar publiciteit@kielzog.nl onder vermelding van de school en eventuele toelichting.