Van links naar rechts Groen Wonen-directeur Michael Poeteray, drie werknemers, bestuursadviseur Piet Pruim, voorzitter Andy Kasto en sportwethouder Annemiek Hoesen.
Van links naar rechts Groen Wonen-directeur Michael Poeteray, drie werknemers, bestuursadviseur Piet Pruim, voorzitter Andy Kasto en sportwethouder Annemiek Hoesen.

Kantine vv Hoogezand krijgt zonnepanelen op het dak

Algemeen

HOOGEZAND – Bij voetbalvereniging Hoogezand is maandagmiddag een begin gemaakt met het plaatsen van veertig zonnepanelen op de kantine/clubhuis. 

Ze worden geplaatst door sponsor Groen Wonen uit Zuidbroek en zijn onderdeel van meerdere energiebesparende maatregelen bij de club. EB – Engineering BV uit Groningen heeft een beoordeling gemaakt van de dakconstructie van de kantine en daaruit bleek dat de panelen prima op het platte dak kunnen. Een commissie heeft daarna offertes opgevraagd en Groen Wonen kwam als beste naar voren. Met hun offerte is de vereniging op pad gegaan voor het verwerven van subsidies bij het Rijk, de gemeente Midden-Groningen, de provincie Groningen en diverse sponsoren. Ook moet de voetbalvereniging zelf een deel van de kosten voor haar rekening nemen. 

VV Hoogezand is al enkele jaren bezig met het verduurzamen van de accommodatie om de energiekosten naar beneden te krijgen. Zo kwam er al ledverlichting in de kleedkamers en de kantine, dubbel glas in de kantine, vervanging en isolatie van het dak van de kantine en ledverlichting op het kunstgrasveld. In de toekomst wil de club ook de kleedkamers isoleren en voorzien van een nieuw dak, inclusief zonnepanelen. Dat komt aan de orde tijdens de gesprekken met de gemeente over het harmoniseren/privatiseren van eigendommen op de sportaccommodaties van de gemeente naar verenigingen. 

De club was, aldus bestuurlijk adviseur Piet Pruim, eerder zo’n 2400 euro aan energie per maand kwijt. Dat zal nu met enkele honderden euro’s omlaag gaan. De energielasten zouden zo’n 10 procent van de begroting bedragen en daarom is men blij met de verkregen subsidies, waardoor er uiteindelijk meer kan worden bespaard. Voorzitter Andy Kasto spreekt zijn dank uit over de ‘geweldige medewerking’ die de gemeente met onder meer subsidies heeft verleend bij de realisatie.