Afbeelding

Spoorwegmuseum geopend tijdens voorjaarsvakantie

Algemeen

ZUIDBROEK - Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek kent tijdens de voorjaarsvakantie, van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari, extra openingstijden. 

Behalve op vrijdagmiddag en in de weekenden is het museum in de vakantie eveneens geopend op woensdag- en donderdagmiddag. Net als anders is tijdens de voorjaarsvakantie de treinsimulator in bedrijf, met daarnaast de wisselexpositie ‘Spoorwegen in Speelgoed’ en de mini-expo over Märklin. Vanzelfsprekend is de grote modelspoorbaan van de ModelRailGroep Veendam te bekijken en te berijden. Kinderen krijgen hier na afloop een rangeercertificaat.

Maar er is voor de kinderen nog veel meer te doen in de voorjaarsvakantie. Op woensdagmiddag 21 februari mogen kinderen onder begeleiding van een betalende volwassene vanaf 13.30 uur gratis naar binnen en creatief bezig zijn tijdens een knutselmiddag die samen met dorpsvereniging De Schrijvershoek wordt georganiseerd. Opgeven vooraf is niet noodzakelijk. 

Omdat het museum sterk groeit is er momenteel ook een grote wens voor nieuwe vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden.