Toenmalig staatssecretaris Wilma Mansveld verricht de officiële opening van het museum. (foto: P. Wijshake)
Toenmalig staatssecretaris Wilma Mansveld verricht de officiële opening van het museum. (foto: P. Wijshake)

Noord-Nederlands Trein & Tram Museum viert 10-jarig bestaan

Algemeen

ZUIDBROEK - Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek viert op donderdag 10 oktober dat het precies tien jaar geleden is geopend door toenmalig staatssecretaris Wilma Mansveld. 

Na een ruime restauratieperiode van meer dan 10 jaar (2002 tot 2014) was het voormalige station van Zuidbroek in oude staat hersteld: de in de jaren ’50 afgebroken vleugels en bovenverdieping waren herrezen en het gebouw was klaar om als museum dienst te gaan doen. Sindsdien werden in het museum zo’n twintig exposities georganiseerd en wisten een slordige 30.000 bezoekers het treinmuseum in Zuidbroek te vinden. 

Vanwege het 10-jarig jubileum is de stichting op zoek naar anekdotes, bijzondere voorwerpen en fotomateriaal van het station Zuidbroek. Het museum uit het Dorp van Trein & Tram heeft plannen voor een jubileumexpositie of -boekwerk. Heeft u een bijzonder kiekje van het voormalige stationsgebouw, of kent u leuke verhalen uit de tijd dat het nog als station in gebruik was? Het museum komt hiervoor graag met mensen in contact. Momenteel zijn behalve de treinsimulator, grote modelbaan en de vaste expo ook de wisselexpo’s ‘Spoorwegen in Speelgoed’ en ‘Märklin’ te bezichtigen.