Afbeelding

Gezellige nieuwjaarsstamppot Trein & Tram Museum

Algemeen

ZUIDBROEK - Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek organiseerde vrijdag een drukbezochte en gezellige nieuwjaarsstamppot in het Museumcafé, waarin het treinmuseum samen met de vrijwilligers terugblikte op een succesvol 2023.  

Zo’n dertig vrijwilligers en partners namen deel aan het buffet. Nadat de vrijwilligers een heerlijke stamppotmaaltijd hadden genuttigd, werd vooruitgekeken naar de plannen voor dit jaar. De directie en werkgroep Expositie presenteerden een aantal projecten die op stapel staan. Het verduurzamingsproject is daar één van. Dit project zal naar verwachting het komende halfjaar uitgevoerd worden. Ook de uitbreidingsplannen (de herbouw van twee bijgebouwen) staat op het wensenlijstje van het museum. Voor dit onderdeel wordt momenteel de fondsenwerving gedaan. 

Tot slot werd het plan ‘Museum 2.0’ gepresenteerd, waarin een volledige herinrichting van het museum centraal staat. Het doel van dit plan is om nog aantrekkelijker te worden en te blijven voor jong en oud door middel van interactieve elementen. Momenteel zijn behalve de treinsimulator, grote modelbaan en de vaste expo ook de wisselexpo’s ‘Spoorwegen in Speelgoed’ en ‘Märklin’ te bezichtigen. Vrijwilligers van het museum bouwen daarnaast volop aan een grote Märklin-modelspoorbaan.