Ger Lindeman in het nieuw opgezette ‘Praathuis’ van Humanitas.
Ger Lindeman in het nieuw opgezette ‘Praathuis’ van Humanitas.

Ger Lindeman op zijn plek als voorzitter bij Humanitas

Algemeen

HOOGEZAND – Hij begint zich er al aardig thuis te voelen als voorzitter van Stichting Humanitas Midden-Groningen: Ger Lindeman. Vorige maand nam hij het stokje over van Bert Kolk, die zeventien jaar voorzitter is geweest.

Humanitas was niet vreemd voor Lindeman. ,,Al rond 2005 ben ik lid geworden. Ik was gemeenteraadslid van de PvdA en een fractiegenoot zei toen: ‘Dat is zo’n mooie organisatie, daar moeten we allemaal lid van worden’. Dat gebeurde en ik bezocht ook ledenvergaderingen en later heb ik als wethouder ook veel met Humanitas te maken gehad’’, blikt hij terug. ,,Het is een belangrijke club die veel goeds doet met een grote groep vrijwilligers.’’ 

Zelf is hij ook al twee jaar als vrijwilliger actief. Met een volledige baan erbij zegt Lindeman niet alles zelf te kunnen doen als voorzitter. ,,We moeten het zoveel mogelijk door vrijwilligers laten runnen, wat het bestuur ondersteunt.’’ Lindeman is blij met die vele vrijwilligers, maar eigenlijk zijn het er nog te weinig. ,,We zouden er nog graag meer bij willen hebben en dat geldt ook voor het bestuur. We willen nog een paar bestuursleden erbij en dan met name een paar vrouwen. Momenteel zijn er vier bestuursleden’’, zegt Lindeman. 

Humanitas organiseert vele activiteiten. Bij Paperaszó helpen vrijwilligers mensen bij het oplossen van administratieve en financiële problemen of schulden, er is maatschappelijke begeleiding voor nieuwkomers, taalondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal voor de inburgeringscursus, een Taalcafé voor het verbeteren van de spreekvaardigheid, er wordt voorgelezen aan kinderen, nieuwkomers leren fietsen, in het Maatjesproject kan men maatje zijn van iemand met minder sociale contacten en bij de Hulpcentrale wordt eenvoudige hulp geboden. Lindeman is ook enthousiast over een nieuwe activiteit, ‘Het Praathuis’. Dit is een taalcafé voor nieuwkomers dat elke woensdagochtend plaatsvindt, waarbij in een gezellige sfeer nieuwe vrienden kunnen worden gemaakt, koffie gedronken en spelletjes worden gedaan. 

Wie meer wil weten kan kijken op www.humanitasmidden-groningen.nl.