(foto: B. Twickler)
(foto: B. Twickler)

Ontroerend optreden Marlijn Weerdenburg in Kolham

Algemeen

KOLHAM - Zangeres, actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg heeft zaterdagavond een ontroerend optreden gegeven in de Julianakerk van Kolham.

Het optreden vond plaats in het kader van Ode (muziek beleven in Groninger kerken, een samenwerking tussen SPOT Groningen en de Stichting Groninger Kerken). Samen met toetsenist Patrick van Herrikhuyzen voerde ze het concert ‘Mijn Buik Vol Van De Liefde’ op, een nieuw programma waarin grote gebeurtenissen (in 2021 verloor Marlijn haar moeder terwijl ze zwanger was van haar tweede zoon; leven en dood lagen nog nooit zo dicht bij elkaar) inspireerden tot prachtige nieuwe liedjes, gevoed door het leven. 

Met korte vertellingen tussendoor werd het een prachtig programma: het advies om een zakdoekje in de buurt te houden was niet overbodig. De kerk van Kolham blijkt een ‘pareltje’ te zijn voor dit soort sfeervolle optredens. Binnenkort, op vrijdagavond 29 september, komt het duo Fling met een voorstelling met Ierse traditionele muziek naar Kolham. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.flingmusic.com.