De driekoppige projectleiding Passie in Techniek: Jeroen Fledderus, Barbara Bakker en Rick Dokter. (foto: Fennie Koning)
De driekoppige projectleiding Passie in Techniek: Jeroen Fledderus, Barbara Bakker en Rick Dokter. (foto: Fennie Koning)

Barbara Bakker in projectleiding PIT

Algemeen

HOOGEZAND - Docent/decaan vmbo Barbara Bakker van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand maakt sinds juni deel uit van de driekoppige projectleiding Passie in Techniek (PIT). 

Samen met twee docenten van Winkler Prins Veendam, Rick Dokter en Jeroen Fledderus, volgt ze programmamanager Alidston Munting op. Passie in Techniek (PIT) is een samenwerking tussen het dr. Aletta Jacobs College, Winkler Prins en het regionale bedrijfsleven met als doel meer leerlingen te interesseren voor techniek en te laten uitstromen naar technische opleidingen en/of technische bedrijven. Er is immers een groot tekort aan technisch geschoold personeel, ook in deze regio.

De jonge projectleiding is verantwoordelijk voor het programma Sterk Techniekonderwijs in de regio Veendam en Midden-Groningen. Barbara Bakker: ,,Wij drieën staan met veel enthousiasme te trappelen om een leuk programma voor komend schooljaar samen te stellen. Daarbij worden we ondersteund door gedreven medewerkers van het Netwerkbureau PIT en docenten van beide scholen. Onder het motto ‘Wat kom je brengen en wat wil je halen?’ zijn er tijdens de vorige week gehouden netwerkbijeenkomst al interessante suggesties gedaan door onze netwerkpartners. Fijn om te ervaren, want zonder de medewerking van enthousiaste (technische) bedrijven in onze regio kunnen wij onze doelen niet halen.’’

In de week voor de herfstvakantie wordt op het dr. Aletta Jacobs College weer een Innovatiefestival georganiseerd, een jaarlijks terugkerend evenement voor leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Midden-Groningen. Ook hiermee wordt geprobeerd jongeren met handige handjes en/of slimme koppies voor een technische loopbaan te interesseren. Op Winkler Prins Veendam wordt jaarlijks Tech4Fun georganiseerd, waarbij basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8 vier keer per jaar een les techniek mogen volgen.