Afbeelding

Meiden Aletta Jacobs maken kennis met techniek

Algemeen

HOOGEZAND - Meisjes tussen de 10 en 15 jaar bezoeken op Girls’ Day door heel Nederland bedrijven met als doel ze te laten kennismaken met beroepen binnen bèta, techniek en IT.

Ook een groep meiden van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand bracht vrijdag een bezoek aan Eekels Technology BV in Kolham. Hier maakten de eerstejaars vmbo middels een rondleiding kennis met het bedrijf, waarbij een enthousiaste medewerkster vertelde over haar werkzaamheden in de techniek. De leerlingen luisterden aandachtig, en ook wel met enige verbazing, naar wat Eekels Technology allemaal doet op het gebied van automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw binnen de scheepsbouw en aanverwante industrie.

De meiden mochten ook zelf aan de slag, onder meer met het programmeren van een robot die pakjes van het magazijn naar het uitgiftepunt stuurt. Uiteraard werd er geoefend op een schaalmodel. Tot slot maakte iedereen een technisch werkstuk dat mee naar huis mocht. De meiden gingen naar huis met heel veel indrukken en nuttige informatie over de mogelijkheden binnen deze sector. Het kan niet anders dat een aantal nu nog meer enthousiast is gemaakt om te kiezen voor een technische opleiding na leerjaar 2.