Twee leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College die samen pannen leggen. (eigen foto)
Twee leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College die samen pannen leggen. (eigen foto)

Aletta op Internationale Vrouwendag in teken van techniek

Algemeen

HOOGEZAND - In het kader van Internationale Vrouwendag is woensdag een leuke, leerzame doedag voor meiden met een technisch profiel georganiseerd op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. 

De doedag was een initiatief van PIT (Passie in Techniek), waarin het dr. Aletta Jacobs College Hoogezand en het Winkler Prins Veendam projectmatig samenwerken. De dag startte voor de meiden uit de derde en vierde klas vmbo met een workshop in de werkplaats van SSPB Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer, waar ze onder anderen gingen tegelzetten, timmeren, zagen en dakpannen leggen. Daarna leerden ze in Veendam tijdens een workshop schilderen verschillende decoratietechnieken, dit gebeurde onder leiding van een instructeur van de Schildersvakopleiding. De Doedag Techniek werd ook actief afgesloten en wel met een training zelfverdediging in de sportschool.

Met deze mooie actie op Internationale Vrouwendag werden de meiden die op beide scholen een technische opleiding volgen op een leuke manier geattendeerd op een aantal mogelijkheden die de technieksector te bieden heeft na de middelbare school.