De presentaties van de politie trokken gaandeweg de dag veel belangstelling van de leerlingen.
De presentaties van de politie trokken gaandeweg de dag veel belangstelling van de leerlingen.

Succesvolle speeddates op dr. Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND – Wat ga je doen na je middelbare schoolopleiding? Die vraag houdt menig leerling bezig, zo ook op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. 

Donderdagochtend konden leerlingen van de derde klassen speeddaten met professionals uit de beroepspraktijk. Dat gebeurde als onderdeel van hun LOB loopbaanoriëntatie. De derdejaars leerlingen vmbo gingen in drie rondes kort in gesprek met iemand die het beroep uitoefent waar zij interesse in hebben. Zo kregen ze uit eerste hand een beeld van een bepaald beroep. 

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke speeddate-dag op het Aletta wordt georganiseerd. Eerdere bleken succesvol en ook die van nu gaf leerlingen een goed beeld van de (beroeps)praktijk. Er waren maar liefst 25 beroepen vertegenwoordigd zoals politieagent, militair verpleegkundige, kapper, onderwijzer, dierenartsassistent, allround proces operator en meer. In een eerder stadium is op het Aletta al via een enquête onderzocht met welke van de professionals leerlingen graag in contact wilden komen. 

Omdat het een terugkerende activiteit is – inmiddels de derde editie - merkt de organisatie dat de professionals die op bezoek komen ook steeds creatiever worden in hun manier van in gesprek gaan met de leerlingen. Zo namen ze bijvoorbeeld donderdag auto’s of bedrijfsbussen mee van de zaak en de militairen kwamen dit jaar zelfs met een ‘Boxer’, een voertuig voor ziekenvervoer, het schoolplein van het Aletta oprijdenom het beroep van militair verpleegkundige/voertuigen commandant defensie, te laten zien en mee te laten beleven. Veel animo bestond ook voor de presentaties van de politie en beveiliging.