De bekende pianist Michiel Borstlap was een van de optredende artiesten tijdens Roeg Klassiek. (foto: Wilco van der Laan
De bekende pianist Michiel Borstlap was een van de optredende artiesten tijdens Roeg Klassiek. (foto: Wilco van der Laan

Jong en oud genieten van klassiek in ‘t Roegwold

Algemeen

SCHILDWOLDE - Natuurgebied ‘t Roegwold was afgelopen weekend het decor voor de optredens van talloze musici tijdens festival Roeg Klassiek. 

Dankzij het nieuwe voorprogramma Roege Vogels begon het festival al op vrijdagavond met de voorstelling Laand van wotter, raait en lucht met Wilco van der Laan uit Slochteren. Zaterdag kwamen vogelkenner Arjan Dwarshuis en natuurfilmer Ruben Smit naar De Woudbloem, een plek die steeds bekender wordt als kleinschalige culturele hotspot in de gemeente Midden-Groningen. Tot slot kon ook nog eens buiten gedineerd worden, pal naast het Knuppelpad. 

Op zondag fietsten ruim 500 bezoekers van concert naar concert: van Molen De Ruiten waar ’s morgens de trombone klonk van Sebastiaan Kemner en ’s middags het publiek (en de haan) meezong met harpiste Ekaterina Levental naar het Knuppelpad, waar een grote tent was opgetuigd voor optredens van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en het Groningse Quintessence. In alle vroegte konden omwonenden al terecht bij het ontbijtconcert van het Lirio Quartet. De jonge pianist Florian Verweij uit Sappemeer oogstte niets dan lof bij zijn concert in de loods van Marine Service De Woudbloem. ’s Middags trad hier de landelijk bekende Michiel Borstlap op. De oude, sfeervolle loods met zijn natuurlijke akoestiek vormde een perfecte combinatie met de meanderende klanken van de vleugel. 

Bij Ecomotion in Kolham werden bezoekers verwelkomd door blazers bovenop de toren van het speelkasteel. Daarna stond muziektheater centraal. Jongleur Marco Bonisimo en het muzikantencombo B612 brachten het ontroerende verhaal van De Kleine Prins. Met hun show Schërzo brachten de vijf mannen van Släpstick ’s middags het publiek in extase met klassieke muziek en humor van het hoogste niveau. Ook de kinderen die dankzij de nieuwe gezinstickets bij deze voorstellingen vooraan op de stropakjes zaten hadden het zichtbaar naar hun zin.