Op verschillende locaties in natuurgebied 't Roegwold is tijdens Roeg Klassiek muziek te zien en te horen. (foto: Wilco van der Laan)
Op verschillende locaties in natuurgebied 't Roegwold is tijdens Roeg Klassiek muziek te zien en te horen. (foto: Wilco van der Laan)

Roeg Klassiek breidt programma flink uit

Algemeen

SCHILDWOLDE - Liefhebbers van klassieke muziek kunnen in de nazomer weer genieten van festival Roeg Klassiek. Op zondag 17 september vindt de derde editie plaats in en om natuurgebied ‘t Roegwold. 

Bezoekers fietsen van de ene concertlocatie naar de andere in Schildwolde, Woudbloem, Kolham en Slochteren. Er doen bekende acts mee zoals Släpstick, Michiel Borstlap en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. De voorstellingen bij Ecomotion in Kolham zijn ideaal voor gezinnen. Hiervoor zijn voor het eerst speciale gezinskaarten beschikbaar. Daarnaast is er veel aandacht voor jong talent. De jonge pianist Florian Verweij treedt op in de scheepswerf in Woudbloem, er spelen twee ensembles van het Prins Claus Conservatorium en de winnaar van de Kielzog Talent Award.

‘Gevleugeld’ voorprogramma
Nieuw onderdeel dit jaar is het voorprogramma ‘Roege Vogels’, met allerlei voorstellingen en lezingen over natuur en erfgoed in ’t Roegwold. Het begint op vrijdag met de voorstelling ‘Laand van wotter, raait en lucht’ met natuurfotograaf Wilco van der Laan. Zaterdag zijn er lezingen van vogelkenner Arjan Dwarshuis en historicus Beno Hofman en wordt de film Grutto van Ruben Smit vertoond. Op zaterdag en zondag verzorgt kok Jelle de Visser een Roege Diner midden in ’t Roegwold, vlak naast het Knuppelpad. De kaartverkoop voor alle onderdelen is inmiddels gestart via www.roegklassiek.nl.