Afbeelding

POSO organiseert nieuwe activiteit: wandelen

Algemeen

HOOGEZAND – Het POSO, het Plaatselijk Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties, organiseert binnenkort een nieuwe activiteit: wandelen.

Op woensdag 26 juli kunnen liefhebbers wandelen in het Meerwijckgebied. Dat wandelen gezond is, is vaak te horen en te lezen. Een half uurtje matig intensief bewegen, waarbij de hartslag stijgt en je sneller gaat ademhalen, traint de conditie en verlaagt de bloeddruk. De organisatie: ,,Als je wandelt verstevig je de spieren en het is goed voor de botten en het kraakbeen. Het is een uitstekende manier om op gewicht te blijven en behalve dat het goed is voor je lichaam is het ook een ontspanning voor de geest. En gezamenlijk wandelen is bovendien ook erg gezellig.’’ 

De wandeling duurt ongeveer een uur en is 3 à 4 kilometer lang. De start is om 10.30 uur op het parkeerterrein van Paviljoen de Leine in Kropswolde, waar de wandeling ook eindigt. Er wordt afgesloten met een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij op het terras van De Leine. De kosten zijn 3 euro per persoon en opgeven kan bij Irene Gazendam via 06-29341809 of gazendam.irene@gmail.com.