Een van de kamers in de Fraeylemaborg, de Daagsche Kamer.
Een van de kamers in de Fraeylemaborg, de Daagsche Kamer.

POSO organiseert rondleiding door Fraeylemaborg

Algemeen

HOOGEZAND – Het Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (POSO) heeft dit zomerseizoen naast de traditionele activiteiten als fietsen, vissen en scootmobieltochten ook culturele bezoeken aan de Fraeylemaborg, het Nationaal Busmuseum en de Historische Scheepswerf Wolthuis toegevoegd aan het programma.

Het eerste bezoek is op donderdag 21 juli aan het landgoed Fraeylemaborg in Slochteren, met rondleiding door een gids in de borg, wandelen in het park en genieten van de tentoonstelling. De borg is gelegen in een ongeveer 31 hectare groot landgoed, in aanleg hoofdzakelijk daterend uit de 19e eeuw. Het parkbos is in het begin van de 19e eeuw gewijzigd in de romantische Engelse landschapsstijl. Op het voorterrein bevindt zich het schathuis waarin een restaurant gevestigd is. Aan de andere kant staan het koetshuis, de paardenstal en de oranjerie. De borg wordt bekroond door een toren met twee klokken. Meer informatie over dit landgoed en de tentoonstelling is te vinden op www.fraeylemaborg.nl.

Op donderdag 21 juli start de rondleiding om 13.30 uur bij het restaurant op het terras, waar de middag ook wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Voor de rondleiding in de borg zijn trapjes en opstapjes aanwezig. Toegang met rollator of rolstoel is helaas niet mogelijk. Aan de rondleiding kunnen maximaal twintig personen deelnemen. Aanmelden kan bij Jan Boelens: 06-53135327 of j.a.boelens@home.nl.