De deelnemers krijgen de laatste instructies voor de start van de (langzame) scootmobieltocht.
De deelnemers krijgen de laatste instructies voor de start van de (langzame) scootmobieltocht.

POSO-zomeractiviteiten weer in volle gang

Algemeen

HOOGEZAND – De zomeractiviteiten van het POSO, het Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties, zijn weer in volle gang. Deze week stond een scootmobieltocht van ruim 17 kilometer op het programma. 

De activiteiten voor ouderen omvatten vier verschillende onderdelen: fietstochten, scootmobieltochten, vissen en klootschieten. De fietstochten zijn allemaal op dinsdag, de volgende is op 18 juli. Daarna volgen er nog tochten op 1 en 15 augustus. Aanmelding is verplicht met naam en telefoonnummer bij Grietje van der Tuin (0598-392938 of svandertuin@ziggo.nl) tot uiterlijk drie dagen voor de tocht. De kosten zijn 3 euro per persoon. 

Daarnaast zijn er de scootmobieltochten, waarvan twee met een maximumsnelheid van 12 kilometer per uur, de zogenaamde ‘langzame’ tocht. De eerste vond dinsdag plaats. De start is net als bij het fietsen op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. De tocht van deze week voerde via het Drevenbos en Borgercompagnie naar Muntendam, waar in De Heemtuin koffie, thee en gebak wachtte op de deelnemers. Via Tripscompagnie voerde de route weer terug naar Hoogezand. De volgende scootmobieltochten zijn op 25 juli, 8 augustus (langzame tocht) en 29 augustus.

Ook voor deze tochten moet men zich verplicht aanmelden met naam en telefoonnummer. Dat kan bij Willem Kiewiet via 06-15307675 of willemkiewiet@hotmail.nl tot uiterlijk zeven dagen voor de tocht. De kosten zijn 5 euro per persoon. Tot slot is er weer het vissen in de Gorechtparkvijver op woensdagmiddag 5 en 19 juli en 2 augustus vanaf 13.00 uur. De kosten zijn 2 euro en vooraf aanmelden is niet nodig; opgave kan bij de vijver. Het klootschieten in het Gorechtpark vindt plaats op woensdag 26 juli en 16 augustus.