Het wekelijkse handwerkcafé in de bibliotheek in Hoogezand.
Het wekelijkse handwerkcafé in de bibliotheek in Hoogezand.

Samen buiten breien in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – De bibliotheek in Hoogezand ‘haakt in’ op de Wereld Breidag die zaterdag 10 juni wordt gehouden en daarom gaat het Handwerkcafé op pad.  

Elke week is er op woensdagochtend een Handwerkcafé in de bibliotheek. Die ochtenden zijn laagdrempelig en iedereen mag meedoen. Maar op zaterdag 10 juni is er wel een heel speciale, extra laagdrempelige editie. Over de hele wereld wordt die dag buiten gebreid in het kader van de World Wide Knit in Public Day. De leden van het Hoogezandster Handwerkcafé gaan dan buiten zitten breien om te laten zien hoe leuk dat eigenlijk is. Iedereen mag langskomen met eigen breiwerk en aansluiten. 

Voor wie helemaal geen verstand van breien heeft is dat geen probleem: de vrijwilligers zitten klaar om mensen de basics van het breien te leren. Er wordt samengewerkt aan één lange, gezamenlijke sjaal en hoe leuk zou het zijn als zoveel mogelijk voorbijgangers aan deze Midden-Groningse sjaal bijdragen. Tot slot wordt er ook een wol- en garenruil georganiseerd: wie thuis iets heeft liggen dat niet meer wordt gebruikt kan dat meenemen en kijken of het kan worden geruild voor iets anders. 

Langskomen kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. De entree en meedoen is gratis.