De stadslijn en buurtbus van Stichting Stadsvervoer HS bij het Medisch Centrum in Hoogezand. (eigen foto)
De stadslijn en buurtbus van Stichting Stadsvervoer HS bij het Medisch Centrum in Hoogezand. (eigen foto)

Nieuwe buslijn tussen Noord- en Zuidbroek en Hoogezand

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Stichting Stadsvervoer HS, de aanbieder van openbaar vervoer binnen de gemeente Midden-Groningen, start vanaf 11 december een nieuwe buslijn vanaf Hoogezand naar Zuidbroek, met als eindbestemming Noordbroek.

Sinds december 2014 wordt het lokale vervoer van personen binnen de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer en vanaf januari 2018 door de nieuwe gemeente Midden-Groningen verzorgd door Stichting Stadsvervoer HS. De stichting voert dit uit met kleine, comfortabele, goed toegankelijke acht personenbussen, die worden gereden door vrijwillige chauffeurs. Er wordt gereden volgens een vaste route en dienstregeling. Er is gestart met Stadsbuslijn 515 en sinds december 2019 is daar Buurtbuslijn 516 bijgekomen, die vanuit Hoogezand vertrekt en Harkstede als eindbestemming heeft.

Stadsbuslijn 515 en Buurtbuslijn 516 rijden 6 dagen per week (niet op koopzondagen, koopavonden en feestdagen). Deze twee openbare vervoersbuslijnen zijn voor iedereen zonder afspraak vooraf toegankelijk en door de speciale uitvoering van de bus (lage vloer) is in en uitstappen heel gemakkelijk. Kinderwagen en rollator kunnen mee, invalidenwagens en scootmobielen kunnen helaas geen gebruik maken van deze buslijnen. Momenteel zijn de DorpsAdviesRaad Noordbroek en Dorpsraad Zuidbroek samen met Stichting Stadsvervoer HS druk bezig om alles op een rijtje te zetten, zodat de nieuwe buslijn op 11 december van start kan.

Vrijwilligers gevraagd
Voor de nieuwe buslijn Hoogezand-Zuidbroek-Noordbroek v.v. zoekt Stadsvervoer HS met spoed nieuwe vrijwilligers, bij voorkeur uit Zuidbroek, Noordbroek en omgeving. Ook dames zijn welkom om het team te komen versterken. Mensen die houden van autorijden, het leuk vinden om contact te hebben met mensen en het leuk lijkt om samen met een enthousiaste groep vrijwilligers openbaar vervoer te verzorgen in de gemeente Midden-Groningen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger op de Stads- en Buurtbus. Dat kan door een mail te sturen naar info@stadsvervoerhs.nl. Op donderdag 25 mei wordt bovendien een informatieavond georganiseerd voor belangstellenden in het MFC in Noordbroek. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.