De stadslijn en buurtbus van Stichting Stadsvervoer HS bij het Medisch Centrum in Hoogezand. (eigen foto)
De stadslijn en buurtbus van Stichting Stadsvervoer HS bij het Medisch Centrum in Hoogezand. (eigen foto)

Stichting Stadsvervoer HS onderzoekt mogelijkheden nieuwe buslijn

Algemeen

HOOGEZAND - Het bestuur van Stichting Stadsvervoer HS gaat de mogelijkheden onderzoeken om een openbare busverbinding te starten tussen Noordbroek, Zuidbroek, Sappemeer met eindbestemming Medisch Centrum in Hoogezand. 

Vanuit Noordbroek en Zuidbroek is er op dit moment geen openbaar vervoer meer tussen deze plaatsen. In de afgelopen jaren zijn veel lijnen opgeheven. ,,Voor inwoners van met name Noord- en Zuidbroek kan dit wel eens problemen geven, mede omdat vele voorzieningen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen in Hoogezand zijn gevestigd’’, zegt bestuurslid Geert Koning. 

Sinds december 2014 is het lokale vervoer van personen binnen de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer - en vanaf januari 2018 door de nieuwe gemeente Midden-Groningen - verzorgd door Stichting Stadsvervoer HS. In 2014 is gestart met Stadsbuslijn 515 door een groot deel van Hoogezand en Sappemeer en vervolgens is daar vanaf december 2019 de Buurtbuslijn 516 bij gekomen, die vanuit Hoogezand vertrekt en Harkstede als eindbestemming heeft.,, Deze twee openbare vervoersbuslijnen zijn voor iedereen zonder afspraak vooraf toegankelijk en door de speciale uitvoering van de bus (lage vloer) is in- en uitstappen heel gemakkelijk. Een kinderwagen en rollator kunnen ook mee. Indien gewenst assisteren we bij het in- en uitstappen.’’ 

De bus rijdt zes dagen per week volgens vaste tijden en een vaste dienstregeling. ,,Iedereen kan door hand op steken bij iedere halte instappen.’’ Stadsvervoer HS voert de ritten uit met goed toegankelijke acht personenbussen, gereden door vrijwillige chauffeurs. De stichting werkt met zo’n 24 vrijwilligers, waardoor het tarief voor iedereen betaalbaar blijft.

Nu er geluiden zijn dat er bij de inwoners van Noordbroek en Zuidbroek duidelijk behoefte bestaat aan een buslijn tussen bovengenoemde plaatsen is Stichting Stadsvervoer HS op zoek naar mensen uit deze plaatsen die mee willen denken of er mogelijkheden en voldoende behoefte is deze buslijn op te zetten. Zij kunnen voor meer inlichtingen en/of aanmelding contact opnemen met coördinator Lucas Venema via lucasvenema@ziggo.nl.