Op de routes van de Stadsbuslijn en Buurtbuslijn zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. (eigen foto)
Op de routes van de Stadsbuslijn en Buurtbuslijn zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. (eigen foto)

Routes Stichting Stadsvervoer HS aangepast

Algemeen

HOOGEZAND - De buslijnen die door Stichting Stadsvervoer HS worden uitgevoerd hebben vanaf vandaag een aantal wijzigingen in de dienstregelingen. Het gaat om de Stadsbuslijn 515 door Hoogezand en Sappemeer en de Buurtbuslijn 516 Hoogezand-Harkstede v.v.

Op Stadsbuslijn 515 vervallen de halteplaatsen richting Sappemeer aan de Kees de Haanstraat, de Winkelhoek, de St. Jozefstichting en Slochterstraat (Jumbo). Ook de haltes Nieuw Woelwijck aan de Vosholen en De Vosholen (ter hoogte van de Aletta Jacobs College) zijn vervallen. Vanaf de Molenraai wordt terug gereden via de Noorderstaat. Hier zullen aan de noordzijde van de weg nieuwe halteplaatsen worden aangedaan aan de Noordbroeksterstaat, Herenstraat en Compagniesterpoort. Vanaf de Slochterstraat zullen de bestaande haltes tot de Kees de Haanstraat blijven bestaan. Via het Station Hoogezand-Sappemeer en de nieuwe halteplaats Nieuweweg (Zwembad) komen de reizigers weer op de oude route in de Kerkstraat.

Op de Buurtbuslijn 516 is de halteplaats Pastorietuin aan de Laan der Kruisheren vervallen, net als de halte Pluvierstraat in Foxhol. Nieuw is de halteplaats Dorpshuisweg/Piccardstraat aan de Hoofdweg in Harkstede. Op de heen- en terugreis zal via het dorpshuis in Kolham worden gereden (halte Eikenlaan, met een overstapmogelijkheid naar Qbuzz-lijn 178). Ook de rijtijden/dienstregelingen zijn hier en daar aangepast/gewijzigd. 

Het volledige overzicht is terug te vinden in de folders voor 2023 en op www.stadsvervoerhs.nl. De tarieven blijven hetzelfde als dit jaar. Betalen in de bus kan alleen met de bankpas.