De sponsoren van HS '88 laten zich bij de Dekens Groep informeren over het reilen en zeilen in de gieterij. (eigen foto)
De sponsoren van HS '88 laten zich bij de Dekens Groep informeren over het reilen en zeilen in de gieterij. (eigen foto)

Sponsordag HS ’88 groot succes

Algemeen

HOOGEZAND - De zeventiende editie van de jaarlijkse sponsordag van voetbalvereniging HS ‘88 uit Hoogezand vond donderdag plaats bij de Dekens Groep in Sappemeer. 

De sponsordag begon ‘s middags bij de gieterij in Sappemeer. Bert Verver, relatiebeheerder van HS ’88, heette iedereen welkom en bedankte de aanwezigen voor hun aanwezigheid. Luuk Dekens, mede-eigenaar van de gieterij, gaf uitleg over het ontstaan van het bedrijf. Vervolgens werd een mooie bedrijfsfilm gepresenteerd, met aansluitend een rondleiding voor de zeventig gasten. Zij kregen allemaal een veiligheidsbril uitgereikt, zodat de persoonlijke veiligheid gewaarborgd bleef. ,,Na inzicht te hebben gekregen in de opslag van mallen die in het verleden zijn gemaakt door de gieterij, werd ons het gieten van ijzer uitgelegd met een grote pan met gietijzer op een temperatuur van 1566 graden. Vervolgens werden een aantal mallen in zand gegoten. Iedereen was onder de indruk van het gieten van ijzer met deze hoge temperaturen.’’ 

Na het gieten werd een rondleiding verzorgd in de verspaningsfabriek aan de Vosholen. ,,Dit proces wordt met zeer geavanceerde machines uitgevoerd.’’ De uitleg door Harold en Herman Dekens werd met interesse gevolgd. De sponsoren van HS ’88 kregen een mooie inkijk in het bedrijf van de Dekens Groep. ,,Daarbij mag niet onopgemerkt blijven dat Luuk Dekens zeer gepassioneerd kan vertellen over het proces van gieten en bewerken, bijgestaan door zijn vrouw Marjan, Siep Staal en beide zonen Harold en Herman. Een geweldig familiebedrijf waar je trots op mag zijn.’’ Na deze rondleiding werd een drankje aangeboden en kregen alle gasten nog een presentje mee van de familie Dekens. 

De sponsordag werd voortgezet in het clubhuis van HS ’88 met een stamppotbuffet en een presentatie van Henk Klatter, voorzitter van de PR-commissie, die vertelde wat de plannen zijn voor de komende periode. Zo staat er nieuwbouw van de kleedaccommodatie, de realisatie van een pannaveld en een upgrade van de kantine op de agenda. Drie uitdagende projecten waar we naar uitzien.’’