De collectie bussen zullen een prominente spelen tijdens de jubileumdag. (foto: Hans Wijninga)
De collectie bussen zullen een prominente spelen tijdens de jubileumdag. (foto: Hans Wijninga)

Vrijkaarten voor jubileumdag 45-jarig Nationaal Bus Museum

Algemeen

HOOGEZAND - Het Nationaal Bus Museum in Hoogezand bestaat 45 jaar en dit heuglijke feit wil men niet geruisloos voorbij laten gaan. Het jubileum wordt op zaterdag 22 april groots gevierd met een geweldig feest.  

De jubileumdag zal helemaal in het teken staan van het thema ‘Grease’, naar aanleiding van de film die in het oprichtingsjaar van het museum, 1978, immens populair was. Het wordt tussen 11.00 en 16.00 uur dan ook een dag vol activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er bijzondere bussen te bekijken, kunnen er rondritten gemaakt worden, zijn er Cadillacs en bronsmotoren, er is entertainment, eten en drinken. Ook is er live muziek met optredens van YESZ en Wat Aans. Dankzij de sponsoren van het museum zijn er vrijkaarten beschikbaar om gratis naar binnen te kunnen. De officiële opening van de jubileumdag is om 11.00 uur en van 10.45 en 17.30 uur rijdt er een pendelbus tussen station Kropswolde en winkelcentrum De Hooge Meeren.

Van koets tot waterstofbus
Ook is er informatie over techniek, waterstof en opleidingen met een speciaal jongerenprogramma in samenwerking met Noorderpoort, Holthausen Clean Technology, Qbuzz, ESA Autobedrijven, Rijschool Oosterpoort en HyNorth. Buurman Holthausen Clean Technology heeft haar werkplaats (waterstoftechniek) deze dag ook geopend en er zijn twee lesbussen met instructeurs om zelf sturen in een bus te ervaren.  Het museum zelf is bovendien op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor diverse functies als erkend leerbedrijf.

Meer informatie is te vinden op de website www.nationaalbusmuseum.nl/jubileum.