Schrijver en geschiedenisdocent Bram Baptist met zijn nieuwste boek,
Schrijver en geschiedenisdocent Bram Baptist met zijn nieuwste boek,

Schrijver Bram Baptist uit Meeden komt met ‘De oorlog van Juliette’

Algemeen

MEEDEN - De historische roman De oorlog van Juliette van Bram Baptist uit Meeden is deze week verschenen.

Na twee goed ontvangen jeugdboeken vond de schrijver dat het tijd werd om een roman voor volwassenen uit te brengen. Hij heeft ongeveer vijf jaar, met de nodige tussenpozen, aan de roman gewerkt. 

Vallen en opstaan

Het schrijfproces ging met vallen en opstaan, maar uiteindelijk ligt er een spannend en grotendeels waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in het jaar 1848. In dat jaar stond Europa in brand. Overal braken revoluties uit en kwamen koningen onder druk te staan om een democratieën in te voeren.

Ingrijpende keuze

In de oorlog van Juliette wordt de hoofdpersoon door haar vader uitgehuwelijkt aan de Deense kroonprins. Zij zal voor nageslacht moeten zorgen, zodat de monarchie kan blijven bestaan. Maar is dat wel de echte reden of verbergt haar vader iets voor haar? Er dreigt oorlog in Denemarken wanneer twee hertogdommen zich willen losrukken van het land. Wanneer de Deense koning plots op mysterieuze wijze overlijdt, moet Juliette een ingrijpende keuze maken die de toekomst van Denemarken voorgoed kan veranderen.

Nieuw licht 

Voordat Bram Baptist kon beginnen met schrijven, heeft hij bijna alle locaties die in het verhaal een grote rol spelen bezocht. Het historisch onderzoek was niet eenvoudig, aangezien er nauwelijks Engelstalig bronnen voorhanden waren. Met De oorlog van Juliette probeert de schrijver een nieuw licht te laten schijnen over een onderbelicht stukje Europese geschiedenis. 

De roman is vrijwel overal verkrijgbaar als paperback (19,95) en e-book (4,99).