Bram Baptist met de leerlingen van groep 7 van Dorpsschool Meeden. (foto Gea Jager)
Bram Baptist met de leerlingen van groep 7 van Dorpsschool Meeden. (foto Gea Jager)

Schrijver Bram Baptist bezoekt Dorpsschool Meeden

Algemeen

MEEDEN - Jeugdauteur Bram Baptist heeft gisteren een bezoek gebracht aan de leerlingen van de Dorpsschool in Meeden om te vertellen over zijn boek ‘Soldaat van het Noorden’. 

Groep 7 van de Dorpsschool houdt zich al een tijdje bezig met de Tweede Wereldoorlog, waarbij veel aandacht wordt besteed aan boeken die over de oorlog gaan. Bram Baptist las enkele fragmenten uit ‘Soldaat van het Noorden’ voor en vertelde hoe hij het schrijven van het verhaal heeft aangepakt. Centraal stond de vraag: wie kon je vertrouwen in de oorlog en wie niet? Verraad lag immers altijd op de loer. Met foto’s en voorwerpen werd stilgestaan bij de jonge Groninger verzetsstrijder Klaas Nieboer uit Foxhol. Hij is de hoofdpersoon van het boek. Tot slot schreven alle leerlingen een spannend nieuw einde van het verhaal, die ze voorlazen voor de klas.

Bram Baptist schreef onder andere de jeugdboeken ‘Soldaat van het Noorden’ en ‘De Zilveren Dame’. Daarnaast schrijft hij korte historische verhalen, zoals de pas uitgebrachte bundel ‘Dit is Dwaasheid’. Baptist woont in Meeden en geeft geschiedenis aan middelbare scholieren in Emmen.