Het team van Dorpsschool Meeden, winnaar van het schoolvoetbal voor groep 7/8.

De Parel en Dorpsschool Meeden winnen schoolvoetbaltoernooi

Algemeen

HARKSTEDE - Voetbalvereniging Harkstede organiseert al zeker 20 jaar het schoolvoetbal in de voormalige gemeente Slochteren. Sinds 2019 spelen ook de scholen uit Menterwolde mee. Het schoolvoetbal bij VV Harkstede is onderdeel van het landelijke schoolvoetbaltoernooi.

Op 13 april werd het toernooi voor groep 5/6 gespeeld. Er deden zestien teams mee, alle samengesteld uit jongens en meisjes. De teams werden verdeeld over vier poules. De poulewinnaars plaatsten zich voor de halve finales, de nummers twee gingen strijden om de plaatsen vijf tot en met acht. Poulewinnaars werden de teams Meeroevers 3 uit Meerstad (Groningen), De Parel (Muntendam), De Tandem (Zuidbroek) en Meeroevers 6. In de halve finales was De Tandem na penalty’s te sterk voor Meeroevers 6, terwijl De Parel won van Meeroevers 3. De finale werd een wat eenzijdige wedstrijd waarin De Parel met 4-1 te sterk was voor De Tandem. Het team van De Parel gaat door naar het toernooi met winnaars uit de noordelijke regio dat op 18 mei wordt gespeeld.

Op 20 april was het schoolvoetbaltoernooi voor groep 7/8. Voor dit toernooi hadden zich 21 teams aangemeld, waaronder vijf specifieke jongensteams en vier meidenteams. Alle andere teams speelden met jongens en meiden in een team. De meidenteams speelden in één poule eerst hun poulewedstrijden en daarna om plaats een tot en met vier in de eindstand. In de finale was De Driespan (Harkstede) met 2-0 te sterk voor Dorpsschool Meeden. De jongensteams en teams met jongens en meiden speelden in vier poules, met als poulewinnaars Dorpsschool Meeden, De Driespan (Harkstede), Groenewei (Meerstad) en Meeroevers (Meerstad). De Driespan werd derde door in de troostfinale met 4-1 van Groenewei te winnen, toernooiwinnaar werd Dorpsschool Meeden door met 2-1 van Meeroevers te winnen. Dorpsschool Meeden plaatste zich daarmee voor het toernooi met de noordelijke winnaars op woensdag 18 mei. Ook VV Harkstede organiseert één van deze winnaarstoernooien.