De elfenbloem Epimedium Domino.
De elfenbloem Epimedium Domino.

Elfjes kijken in Meeden

Algemeen

MEEDEN - In drie tuinen in Oost-Groningen, waaronder specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden, zijn van begin april tot half mei elfjes te zien.

Tuinfleur (Nieuweweg 34 in Oostwold), Jan Wilde een Tuin (Ontsluitingsweg 7 in Westerlee) en specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz (Hereweg 346 in Meeden) herbergen alle drie een schat aan Epimediums, in goed Nederlands Elfenbloemen. Juist in deze tijd van het jaar zijn deze elegante, ietwat mysterieuze maar oersterke schaduwplanten op hun mooist.

Openingstijden

De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Tuinfleur en Jan Wilde een Tuin zijn in april en mei iedere zaterdag en zondag open en daarnaast op afspraak. Tuingoed Foltz is iedere dag geopend, met uitzondering van de maandag. In het Paasweekend zijn de drie tuinen iedere dag geopend. De openingstijden zijn in alle gevallen van 10.00 tot 17.00 uur.

Rondleiding

Op Tweede Paasdag geeft Tuingoed Foltz om 14.00 uur een rondleiding door de Epimedium- en bostuin. Daarbij wordt ook veel informatie gegeven over de toepassing van Elfenbloemen en heel veel andere schaduwplanten. Ook de eigenaars van Tuinfleur en Jan Wilde een Tuin vertellen graag over hun passie voor deze plantensoort.

Hoogtepunt

Hoogtepunt en afsluiting van de Maand van de Elfenbloem zijn de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen op 20 en 21 mei bij Tuingoed Foltz. Foltz presenteert een aanbod van ongeveer 100 verschillende Epimediums, naast een schat aan bloeiende eenjarigen en fraaie potterie.