Nieuwe woningbouw, zoals die onlangs ook is gestart in de wijk De Vosholen in Sappemeer.
Nieuwe woningbouw, zoals die onlangs ook is gestart in de wijk De Vosholen in Sappemeer.

Midden-Groningen bouwt komende jaren flink aantal woningen

Algemeen

HOOGEZAND – Er worden de komende jaren een flink aantal nieuwe woningen gebouwd in de gemeente Midden-Groningen. De gemeente zet flink in, maar blijft aldus verantwoordelijk wethouder Erik Drenth, ‘wel afhankelijk van derden’.

Deze gemeente wil de komende zeven jaar 1350 nieuwe woningen bouwen verspreid door de hele gemeente. Dat hebben de Groninger gemeenten en provincie woensdag afgesproken met minister Hugo de Jonge door de ondertekening van drie regionale woondeals in het Stadslab in Groningen. Wethouder Erik Drenth is daar blij mee: ,,Een hele goede zaak voor Midden-Groningen. We hebben behoefte aan goede en betaalbare woningen. We werken nu verder uit waar die woningen gebouwd kunnen worden en voor welke groepen mensen we die gaan bouwen. We bouwen nu al aan onder andere de IJsbaanlocatie in Sappemeer, de Verlengde Veenlaan in Slochteren en De Vosholen in Sappemeer. Wij zetten ons in om die 1350 woningen ook echt te gaan bouwen, maar we zijn daarbij natuurlijk wel afhankelijk van wat de woningmarkt en leveranciers doen.’’ 

De 1350 woningen zijn onderdeel van de 28.500 nieuwe woningen die de komende jaren in de provincie Groningen worden gebouwd. Gemeenten, provincie en het Rijk werken daartoe nauw samen. In de woondeal die nu is ondertekend, staan afspraken over het aantal woningen dat per regio wordt gebouwd, de belangrijkste projecten die uitgevoerd moeten worden, de inzet die iedere partij levert om de woningen te realiseren en de randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden.In de Nationale Woon- en Bouwagenda staat de ambitie om het landelijk woningtekort op te lossen. De regionale woondeals zijn hier een uitwerking van.