In het bedrijfspand in Zuidbroek werd een hennepkwekerij aangetroffen.
In het bedrijfspand in Zuidbroek werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Drugspand gesloten in Kiel-Windeweer

Algemeen

HOOGEZAND - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft donderdag in Kiel-Windeweer een loods tijdelijk gesloten voor een periode van drie maanden. 

In de loods heeft de politie onder andere een hennepkwekerij aangetroffen die in werking was. Het ging om 894 hennepplanten en andere spullen die nodig zijn om hennep te kweken. De burgemeester kan bij een overtreding van de Opiumwet een gebouw sluiten en dat is de laatste maanden al diverse keren gebeurd. ,,Met deze sluiting laten we merken dat we de handel in drugs in Midden-Groningen niet accepteren. We stoppen de bekendheid van de loods als een drugsadres. De handel in drugs stopt. Het gaat hier om een grote en professionele hennepkwekerij. Op basis van de informatie van de politie is het waarschijnlijk dat de aangetroffen drugs in de loods werd verkocht, afgeleverd of verstrekt. Ook was de situatie brandgevaarlijk. De kabels voor de elektriciteit waren niet goed en veilig aangesloten omdat de stroom illegaal werd afgenomen’’, licht burgemeester Hoogendoorn de situatie toe.

Drugsactiviteiten vormen een gevaar voor de openbare orde en de volksgezondheid. Het drugsbeleid van de gemeente Midden-Groningen is bedoeld om dat juist te beschermen. De burgemeester doorbreekt met een sluiting de binding van het gebouw met de drugswereld en met criminelen. Een tijdelijke sluiting zorgt voor meer veiligheid en leefbaarheid in de omgeving. Voor meldingen over criminaliteit kunnen inwoners contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via 0800-7000; op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24 uur per dag via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.