Een prima sfeer met de ‘eigen’ band van HS '88.
Een prima sfeer met de ‘eigen’ band van HS '88.

Historie en primeurs bij jubileumfeest 35 jaar HS ’88

Algemeen

HOOGEZAND – Nadat vrijdag in de kantine van voetbalvereniging HS ’88 het 35-jarig jubileum werd gevierd met een historische avond, was er zaterdag in diezelfde kantine een grote feestavond.

In het jeugdhonk lag alle historische informatie ter inzage zoals alle clubbladen vanaf 1988, presentatiemagazines en oprichtingsdocumenten. Verder waren krantenknipsels van de laatste tien jaar opgehangen en werden ruim 800 foto’s en krantenkoppen van de oprichtingsperikelen op twee schermen geprojecteerd. De vrijdagavond werd geopend door voorzitter Bernd Zinger. 

HS ’88 begon in 1988 met 6 seniorenteams en 6 jeugdteams, met in totaal 160 leden. Een seizoen later kwam daar vrouwenvoetbal en meisjesvoetbal bij, in 1992 met G-voetbal en in 2016 Walking Football. HS ’88 faciliteert daarmee voetbal voor alle leeftijden. Op dit moment telt de club 720 leden, verdeeld over 45 teams. De upgrading van de kantine was met veel inzet van leden net op tijd klaar voor het jubileumfeest. Het veranderde interieur van het clubhuis geeft een moderne look aan het geheel. Na vele inspanningen is de kantine veranderd in een clubhuis met een eigentijdse uitstraling. De voorzitter memoreerde dat er binnenkort een begin wordt gemaakt met de nieuwe kleedaccommodatie, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. Tot slot werd het jubileumshirt gepresenteerd door Vera Zinger.

Een dag later was er groot jubileumfeest in het clubhuis waar ruim 200 leden, sponsoren en vrijwilligers een gezellige avond hadden met de band Earthquake, bestaande uit onder andere enkele leden van HS ’88. Voorafgaand aan het feest werd de nieuwe bar officieel geopend door Marjan Zinger. HS ’88 kan daarmee terugzien op een geslaagd jubileum. Later dit jaar zullen voor de jeugd ook nog jubileumactiviteiten georganiseerd gaan worden.