De bouw van de eerste herenhuizen is gestart.
De bouw van de eerste herenhuizen is gestart.

Nieuwbouw woningen aan oostkant De Vosholen gestart

Algemeen

SAPPEMEER – In Sappemeer is gestart met de nieuwbouw van woningen langs de Croonhoven, aan de oostelijke kant van de wijk De Vosholen.

Met de onthulling van het bouwbord werd in maart vorig jaar het startsein gegeven voor de bouw van 34 herenhuizen op die locatie. De onthulling werd destijds verricht door Rens Meinen van BEMOG Projectontwikkeling BV en toenmalig wethouder José van Schie. Meinen noemde de op handen zijnde types woningen in de nieuwbouw ‘heel mooi en een aanwinst voor Hoogezand en de wijk De Vosholen’. 

De uitbreiding met 34 woningen komt op de strook langs de weg Croonhoven, tussen de Vaartwijk en de Weerestein. In dit bouwplan worden 12 woningen ten noorden en 22 ten zuiden van de Weerestein gebouwd, twee-onder-één kap- en vrijstaande woningen. Ook wethouder José van Schie zag het al helemaal zitten: ,,De toekomst lacht ons toe. Er is heel veel vraag naar nieuwe woningen. De eerste bewoners van de wijk de Vosholen kwamen hier in 2002 en nu is de eerste fase van de wijk helemaal voltooid.’’ 

De volgende fase zal aan de overkant van de weg, de oostkant van de Croonhoven, plaats gaan vinden. Daar zijn de komende jaren 180 nieuwe woningen gepland. De gemeenteraad heeft in 2021 de grondexploitatie vastgesteld voor deze grond. De uitgangspunten voor bebouwing die toen zijn vastgelegd zijn projectmatige ontwikkeling en geen vrije kavels. Er mogen daarom alleen vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen worden gebouwd. De gemeente Midden-Groningen is daar blij mee.