Een impressie van de te bouwen patiowoningen aan de Buitenlust. (afbeelding WVG Ontwikkeling)
Een impressie van de te bouwen patiowoningen aan de Buitenlust. (afbeelding WVG Ontwikkeling)

Verkoop tien patiowoningen in ‘De Vestingh’ van start gegaan

Algemeen

SAPPEMEER - De verkoop van tien patiowoningen op het schiereiland aan de Buitenlust in de wijk Vosholen in Sappemeer is van start gegaan. 

Ontwikkelaar WVG Ontwikkeling uit Meppel nam zo’n 10 jaar geleden de locatie over van Acantus. Er lag toen een plan met een appartementengebouw van zeven lagen hoog. Een ambitieus ontwerp, maar een plan dat destijds niet leek aan te sluiten op de markt.

Marktonderzoek wees uit dat ook de oudere doelgroep graag naar Vosholen komt, maar niet voor een appartement. De meeste mensen willen nog graag een eigen tuintje. ,,We hebben geluisterd naar de wensen uit de markt. Vandaar dat we de plannen hebben aangepast en een nieuw ontwerp hebben gemaakt in de vorm van patiobungalows met elk een eigen tuintje en terras aan het water”, aldus René Wennemers, directeur van WVG Ontwikkeling.

De locatie in de Vosholen is uniek. De woningen op het schiereiland hebben rondom uitzicht over het water. Belangrijk was dat er een herkenbaar ontwerp zou komen. Zo ontstond bij HJK Architecten het idee van een ‘vesting’, ook aanleiding voor de naam ‘De Vestingh’. De basis van alle bungalows is dat alles gelijkvloers is, dus slaapkamer(s) en badkamer op de begane grond. Kopers kunnen in de optiesfeer kiezen voor een verdieping.

Wennemers hoopt op een spoedige verkoop. ,,De aannemer is al bekend. Uitgaande van een vlotte verkoop kan er medio 2022 al gestart worden met de bouw.” Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij Bosma en Schuur Makelaars in Sappemeer en Boekholt Nieuwbouwspecialist in Groningen. De inschrijftermijn sluit op 7 januari 2022.