Rens Meinen en wethouder José van Schie onthullen het bouwbord.
Rens Meinen en wethouder José van Schie onthullen het bouwbord.

Start nieuwbouw Vosholen met onthulling bouwbord

Algemeen

SAPPEMEER - Met de onthulling van het bouwbord is woensdagmorgen het startsein gegeven voor de bouw van 34 herenhuizen in de wijk de Vosholen ten westen van de Croonhoven. De onthulling werd verricht door Rens Meinen van BEMOG Projectontwikkeling BV en wethouder José van Schie van de gemeente Midden-Groningen.

Rens Meinen noemde de op handen zijnde types woningen in de nieuwbouw ‘heel mooi en een aanwinst voor Hoogezand en de wijk de Vosholen’. De uitbreiding met de 34 woningen komt op de strook langs de weg de Croonhoven, tussen de Vaartwijk en de Weerestein. In dit bouwplan worden 12 woningen ten noorden en 22 ten zuiden van de Weerestein gebouwd; twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen.

Wethouder José van Schie: ,,De toekomst lacht ons tegemoet. Er is heel veel vraag naar nieuwe woningen. De eerste bewoners van de wijk de Vosholen kwamen hier in 2002 en nu is de eerste fase van de wijk helemaal voltooid. De volgende fase is aan de overkant van de weg (de oostkant van de Croonhoven, red.), daar komen 180 nieuwe woningen de komende jaren. Het is hier hartstikke goed wonen in deze wijk, in een goede kern met alles in de buurt.”

De gemeenteraad heeft in 2021 de grondexploitatie vastgesteld voor deze grond. De uitgangspunten voor bebouwing zijn projectmatige ontwikkeling en geen vrije kavels. Er mogen alleen vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen worden gebouwd. De gemeente Midden-Groningen is hier blij mee.

Er is, volgens Rens Meinen, veel belangstelling voor de nieuwe woningen in de Vosholen. De start van de verkoop is op 18 maart.