Afbeelding

Lieve Briefjes in bibliotheken Midden-Groningen

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - De Week van de Lieve Briefjes gaat vandaag van start. Tot en met 20 januari wordt iedereen opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. 

De Lieve Briefjes zijn gratis beschikbaar in alle bibliotheken in de provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz in Groningen en Drenthe en bij meer dan 150 bibliotheken en welzijnsinstellingen in het land, van Schiermonnikoog tot Zuid-Limburg. Ook in de bibliotheken in de gemeente Midden-Groningen zijn de briefjes te vinden. Ze liggen bij de uitleenpc’s, waar bezoekers een kaartje kunnen pakken. De medewerkers van de bibliotheek doen ze vervolgens in boeken van mensen die een boek reserveren. De complete lijst en kaart met afhaalpunten is te vinden op weekvandelievebriefjes.nl/afhaalpunten.

Hartverwarmende acties  
Iedereen wordt blij van een briefje met een lieve boodschap en er kunnen er niet genoeg van worden verspreid. Daarom roept de organisatie van de Week van de Lieve Briefjes alle verenigingen, groepen en scholen op om samen briefjes te schrijven en te verspreiden.

Belangeloos
Het doel van de Week van de Lieve Briefjes, een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU, is om mensen met elkaar te verbinden. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer de gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden. Ook de ontwerpen van de kaartjes zijn belangeloos gemaakt door vier inzenders van ontwerpwedstrijd: Autumn van Grol, Janet Baas, Nicole de Vries en Kim Elants. Organisaties die mee willen doen aan de Week van de Lieve Briefjes kunnen contact opnemen met info@weekvandelievebriefjes.nl

Nieuw dit jaar is dat de speciaal ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) op veel verschillende plekken af te halen zijn. Wie het niet lukt om ze af te halen kan de kaartjes ook online bestellen. Wie ga jij een lief briefje sturen?