Ook de Oekraïense kinderen genoten volop tijdens de kindermiddag. (eigen foto)
Ook de Oekraïense kinderen genoten volop tijdens de kindermiddag. (eigen foto)

Kinderen knutselen op de Fraeylemaborg

Algemeen

SLOCHTEREN - Kinderen konden afgelopen week terecht op de Fraeylemaborg in Slochteren voor een kindermiddag. 

De al wat oudere kinderen deden een speurtocht door het park, terwijl de jongere kinderen zich eerst mochten verkleden als prins of prinses, heerlijk konden knutselen, ze werden voorgelezen en geschminkt en ze deden allemaal een speurtocht door de borg. ,,Ze zijn nu meer bekend met het leven tijdens ‘oude’ tijden op de borg: hoe werd vroeger het eten koel bewaard (een koelkastkist), hoe werden de winterkleren bewaard (in een kamferkist), waarom liepen de jongetjes vroeger ook in jurkjes en veel meer vragen kregen op een speelde wijze de juiste antwoorden’’, aldus Christine Hillemans.  

Onder de aanwezige jeugd waren ook twaalf Oekraïense kinderen. ,,De aanwezige ouders vertaalden de verhalen vanuit het Engels naar het Oekraïens. Zo hebben zij ook met volle teugen kunnen genieten. De kinderen hebben genoten en vroegen wanneer ze weer als prins of prinses de borg mochten bezoeken.’’ 

De kindermiddag kwam tot stand door een samenwerking tussen Humanitas, de Fraeylemaborg en de Lionsclub Skiramere Slochteren.