Afbeelding

Kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg

Algemeen
Met ijsbaan en uitbundige kerstsfeer

SLOCHTEREN - Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 december weer een gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud.

Het terrein van de Fraeylemaborg is beide dagen gevuld met meer dan vijftig kramen, vuur, kerstbomen, lichtjes en demonstraties. Het voorterrein is sfeervol versierd met kerstdecoraties en de grote kerstboom tussen Koetshuis en Schathuis trekt de aandacht. In de borg is de jaarlijkse Kerstpracht te bewonderen en een enthousiast team zorgt voor een optimale kerstsfeer in alle vertrekken. Op creatieve wijze zijn kerstgroen, bloemen en ballen verwerkt, maar ook minder voor de hand liggende materialen. In een aantal kamers staan bovendien fraaie kerstbomen. Kinderen kunnen in de borg creatief aan de slag met het beschilderen van kerstballen.

Onder het genot van een glaasje glühwein kunnen ouders toekijken hoe hun kinderen voorzichtig het ijs betreden, met daarbij op de achtergrond de welbekende kerstklassiekers. Ook dit jaar zal het schaatsen gratis zijn, zelf schaatsen meenemen is niet nodig. Er hoeft ook niet van tevoren gegeten te worden, want het aanbod varieert van koek en zopie tot gerookte zalm en oliebollen. Het entreebewijs geeft ook toegang tot de Fraeylemaborg en de tentoonstelling in het Koetshuis met schilderijen van Rein Pol.

De kerstmarkt is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De entree bedraagt 7 euro, kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis naar binnen.