De kerstmarkt op het dr. Aletta Jacobs College werd weer druk bezocht. (foto: Jowilti Karelsz)
De kerstmarkt op het dr. Aletta Jacobs College werd weer druk bezocht. (foto: Jowilti Karelsz)

Aletta Jacobs houdt kerstmarkt voor goede doel

Algemeen

HOOGEZAND - Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand wordt elk jaar op de laatste dag voor de kerstvakantie een kerstmarkt georganiseerd. 

Alle tweede klassen mavo, havo en vwo krijgen dan een eigen kraam in de voorhal van de school die ze zelf mogen versieren en inrichten. De opbrengst van de markt gaat altijd naar een nationaal of internationaal goed doel, maar dit jaar is er gekozen voor een lokaal doel. De markt werd drukbezocht door medeleerlingen, ouders en grootouders van de leerlingen en er werd dan ook goed verkocht. Dit leverde een mooi resultaat op, namelijk 1.250 euro voor de Voedselbank Midden-Groningen die mensen helpt die onder de armoedegrens leven binnen de gemeente.

 Aan de kerstmarkt op het Aletta is ook altijd een wedstrijd verbonden. De leerlingen met de mooist versierde c.q. ingerichte kraam, het meest bijzondere product of de beste marketing maken kans op een prijs. Dit jaar twijfelde de jury tussen de kraampjes van klas m2b en klas m2c, maar uiteindelijk werd m2c uitgeroepen tot winnaar. Zij mogen binnenkort met z’n allen naar de bios.