Leerlingen van groep 7 en 8 zijn op 17 januari welkom tijdens het open huis op het Aletta Jacobs College.
Leerlingen van groep 7 en 8 zijn op 17 januari welkom tijdens het open huis op het Aletta Jacobs College.

Aletta Jacobs College houdt open huis

Algemeen

HOOGEZAND - Leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs oriënteren zich in deze periode samen met hun ouders op de vervolgstap: voor welke school voor voortgezet onderwijs kiezen we? 

Best een spannende periode: samen op zoek naar een nieuwe school. Om een juiste keuze te maken is goede informatie belangrijk. Daarom organiseert het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand op dinsdagavond 17 januari een Open Huis. De leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders zijn welkom om tussen 18.30 en 20.30 uur te ontdekken waar het Aletta - met de deelscholen praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo (met gymnasium) - voor staat. Ze mogen dan zelf hun route bepalen door de school.

Er wordt uitleg gegeven over het onderwijs en de ondersteuning in de verschillende deelscholen, maar er is veel meer te zien en te doen voor de bezoekers. Een greep uit het aanbod: zelf een kunstwerk maken in het kunstencentrum, meezingen of meespelen in het muzieklokaal, acrobatische toeren uithalen bij Aletta Sportief tijdens Free Running, je kennis en vaardigheden testen en daarmee leuke prijsjes winnen, proefjes doen bij vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde, je laten inspireren door de presentaties in het gymnasiumlokaal, lekkere hapjes maken in het kooklokaal of je technische vaardigheden testen in de praktijkruimten van techniek en leren drone vliegen. Ook wordt er informatie verstrekt over het brugklaskamp, de survivaltocht in de Ardennen en over stedenreizen en internationale uitwisselingen.

Op de website van de school, www.aletta.nl, kunnen de basisschoolleerlingen en ouders terecht voor informatie over het brugjaar.