Raadsleden op bezoek bij speelgoedbank Amalia.
Raadsleden op bezoek bij speelgoedbank Amalia.

Raad M-G bekijkt situatie bij Speelgoedbank Amalia

Algemeen

HOOGEZAND – Nadat eerder al de raadsfractie van de Partij van de Arbeid aan de (gemeentelijke) bel trok bracht donderdag de gemeenteraad van Midden-Groningen, per fractie één lid, een bezoek aan Speelgoedbank Amalia.

De stichting geeft gratis speelgoed aan kinderen uit gezinnen die op of onder bijstandsniveau moeten rondkomen. Eerder trok het stichtingsbestuur ook al aan de bel en sprak de voorzitter in bij een raadsvergadering. Daar deelde hij zijn zorgen over de beperkte ruimte op de locatie in De Badde aan de Thorbeckelaan in Hoogezand. Reden voor de raadsleden om de situatie met eigen ogen te willen bekijken. 

Tijdens het bezoek werd de raad bijgepraat over de stand van zaken en rondgeleid door het pand. Het bestuur en de bedrijfsleidster gaven aan dat het huidige pand niet groot genoeg is om alle gezinnen te kunnen helpen die zij zouden willen helpen. Bovendien zijn er problemen met de toegankelijkheid. De verwachting is dat een andere locatie naast extra ruimte nog meer positieve gevolgen heeft. Er kunnen dan waarschijnlijk meer vrijwilligers worden aangetrokken, waardoor de speelgoedbank vaker en langer open kan zijn. De raadsleden konden de situatie van de speelgoedbank nu zelf goed bekijken. Ook konden ze in gesprek over de zorgen die er zijn. Deze kijk in de praktijk zullen de raadsleden meenemen in eventuele besluitvormingen binnen de gemeenteraad. 

Groepen bewoners, verenigingen of organisaties die ook graag eens in contact willen komen met de gemeenteraad, kunnen dat telefonisch aan de griffie laten weten via 0598-373667 of via griffie@midden-groningen.nl.