Raadsleden krijgen uitleg in het nieuwe Kindcentrum Punt West aan de Erasmusweg.
Raadsleden krijgen uitleg in het nieuwe Kindcentrum Punt West aan de Erasmusweg.

Raadsleden Midden-Groningen bekijken nieuwe scholen

Algemeen

HOOGEZAND – Een deel van de gemeenteraad van Midden-Groningen heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan twee nieuwe kindcentra in de gemeente en is met een bus ook langs een aantal andere gereden. 

Het bezoek stond in het teken van het Scholenprogramma Midden-Groningen dat binnenkort wordt afgerond. Scholen zijn veilig gemaakt voor aardbevingen en klaar gemaakt voor de toekomst. Per bus gingen de raadsleden langs meerdere scholen en keken binnen bij de nieuwe kindcentra Hoogezand-West en Duurswold. Behalve de raadsleden waren ook de programmamanager van het Scholenprogramma, projectleider, projectsecretaris en beleidsmedewerker onderwijs bij de gemeente mee. De trip werd gemaakt met een oude bus van het Nationaal Bus Museum.

Na eerst langs Kindcentrum Woldwijck te zijn gereden werd de eerste stop gemaakt bij Kindcentrum Punt West aan de Erasmusweg in Hoogezand. Daar werd uitvoerig uitleg gegeven over de samenstelling van het gebouw, waarin drie scholen en de kinderopvang zijn gehuisvest. Een primeur voor deze gemeente, zo liet onderwijswethouder Erik Drenth bij de opening eerder deze maand al weten.Vervolgens werd een bezoek gebracht aan Kindcentrum Duurswold in Slochteren en werd gedurende de middag ook nog langs de scholen in Siddeburen en in Hoogezand - Het Heidemeer, De Ontdekking en De Lichtbron - gereden. Er werden in de twee bezochte kindcentra diverse vragen gesteld door de raadsleden, die de trip als zeer nuttig ervaarden.