Squash en Golf Centrum Hoogezand organiseert de komende maanden diverse activiteiten rond het 45-jarig bestaan.
Squash en Golf Centrum Hoogezand organiseert de komende maanden diverse activiteiten rond het 45-jarig bestaan.

Squash en Golf Centrum Hoogezand bestaat 45 jaar

Algemeen

HOOGEZAND - ‘Op naar 45 jaar squashen in Hoogezand’ staat er op de banner die vandaag wordt onthuld door wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen.

Zij start hiermee een periode vol activiteiten en acties in het teken van het 45-jarig bestaan van Squash en Golf Centrum Hoogezand. ,,We zijn nog op weg naar ons jubileum, maar het is vandaag precies 45 jaar geleden dat de bouw van het squashcomplex in de gemeenteraad besproken werd. De eerste steen werd gelegd op 17 augustus 1978’’, zegt Marion Karsenbarg. Kort daarop zorgt een barre winter dat de bouw wordt stilgelegd en uiteindelijk opent burgemeester Amerika het squashcentrum pas een half jaar later.

In 1982 neemt Fred Karsenbarg het management over om samen met zijn vrouw Marion en later zoon Mart de squashsport in Hoogezand en omstreken verder te promoten. Het centrum is inmiddels uitgebreid met fitness, waar alle squashleden gebruik van mogen maken. Daarnaast is er sinds 2010 een golfsimulator waar bezoekers met golfclubs op kunnen spelen. ,,Deze nieuwe trainingsmogelijkheid zorgt dat er in de winter door golfers gewoon getraind en gespeeld kan worden.’’ 

De bedrijfscompetitie squash bestaat al sinds 1982 en nog steeds wordt elke vrijdagavond gestreden en genetwerkt. Nieuw zijn de Specials: een geheel verzorgde avond met squashen, eten en drinken, gesponsord door lokale bedrijven met leuke prijzen. ,,Zeer in trek is het squashen met de kids. Leden kunnen samen met hun kinderen tot en met 16 jaar gratis sporten. Zo houden we de jeugd in beweging.’’ Specialisten op het gebied van vitaal worden en blijven heeft het centrum ook in huis met Praktijk Physis Groningen van fysiotherapeut Renger van Dijk en Massage Centrum Hoogezand van Marion Karsenbarg.